Hibiskusa hipertenzija

Zdravstvene prednosti hibiskusa

hibiskusa hipertenzija

Smanjuje kolesterol Čaj od hibiskusa pomaže smanjiti razine lošeg LDL kolesterola iz tijela, čime štite organizam od bolesti kako regulirati visoki krvni tlak. Uz to štite se i krvne žile od oštećenja. Hipolipidemična i hipoglikemijska svojstva ovog čaja mogu biti korisna onima koji pate od poremećaja šećera u krvi kao što je dijabetes.

hibiskusa hipertenzija

Istraživanje provedeno na pacijentima s dijabetesom tipa 2 pokazalo je kako konzumacija ovog čaja snižava kolesterol i trigliceride što pomaže u upravljanju tom nepredvidivom bolešću. Štiti jetru Antioksidativna svojstva čaja od hibiskusa pomažu u liječenju bolesti jetre.

Oni pomažu zaštititi vaše tijelo jer neutraliziraju slobodne radikale prisutne u tjelesnim tkivima i stanicama. Zapravo poboljšava cjelokupno zdravlje organizma. Pomaže protiv karcinoma Čaj od hibiskusa sadrži protokatokusnu kiselinu koja ima anti-tumorska i hibiskusa hipertenzija svojstva.

berghuldra1.com - Hibiskus snižava krvni tlak

Hibiskus usporava rast kancerogenih stanica, ojačava organizam i olakšava tegobe utjecaja karcinoma na organizam. Protuupalni i antibakterijski agens Hibiskus je bogata askorbinskom kiselinom poznatom pod nazivom vitamin C. Vitamin C je neophodan hranjivi sastojak  tijela koji potiče i stimulira aktivnost imunološkog sustava. Radi svojstava ovog vitamina, čuvat će vas od zaraza, prehlada i gripe. Također se može koristiti za liječenje nelagode uzrokovane povišenom tjelesnom temperaturom.

hibiskusa hipertenzija

Olakšava bol za vrijeme menstruacije Jedna od prednosti čaja od hibiskusa za žene je olakšavanje od grčeva i menstruacijske boli. Osim hibiskusa hipertenzija će pomoći u ponovnom uspostavljanju hormonske ravnoteže, što može smanjiti neke simptome menstruacije i menstrualnog ciklusa. Smanjit će promjene raspoloženja i depresiju. Odličan protiv depresije i anksioznosti Zbog vitamina i minerala poput flavonoida konzumiranje čaja od hibiskusa može pomoći u smirivanju živčanog sustava.

Koristi se za smanjivanje anksioznosti, stresa i depresije jer umiruje um i tijelo.

Kako sniziti tlak – prirodni načini

Hibiskusa hipertenzija probavu Ovaj čaj, kao i ostali potiče češće mokrenje, ali i potiče bolju peristaltiku crijeva. Ima diuretska svojstva pa se može koristiti za liječenje opstipacije. Ujedno će pomoći pri poboljšavanju zdravlja čitavog gastrointestinalnog sustava. Na ovaj način smanjit ćete mogućnosti dobivanja raka debelog crijeva.

Gubitak težine Osim što poboljšava probavu, koristan je i pri mršavljenju. Nakon konzumiranja hrane bogate ugljikohidratima pijte čaj od hibiskusa.

hibiskusa hipertenzija

Studije su pokazale kako ekstrakt hibiskusa smanjuje apsorpciju škroba i glukoze te može pomoći u gubitku tjelesne težine. On također zaustavlja proizvodnju amilaze, što pomaže u apsorpciji ugljikohidrata i škroba.

Hibiskus za hipertenziju

Iz tog razloga ćete naći ekstrakt hibiskusa u mnogim dodacima za mršavljenje. Spuštanje krvnog tlaka Kod prehipertenzije ili hipertenzije, posebice kod starijih osoba, čaj od hibiskusa je pravi prirodni lijek.

hibiskusa hipertenzija

Ima antioksidativna svojstva i može spustiti krvni tlak za gotovo 10 jedinica. Kako bi to postigli, potrebno je piti oko tri šalice čaja na dan. Cijena čaja od hibiskusa Ovaj čaj se može kupiti u rinfuzi ili u vrećicama i to u gotovo svakoj prodavaonici. Ovisno od proizvođača i trgovine, za oko grama ćete morati izdvojiti ak kuna.

Vidi