Sažetak hipertenzija

sažetak hipertenzija

sažetak hipertenzija profili za osobe s hipertenzijom

Blokatori kalcijevih kanala za liječenje plućne arterijske hipertenzije Dosadašnje spoznaje Krvni tlak u arterijama u plućima je obično mnogo niži od sažetak hipertenzija tlaka u ostatku sažetak hipertenzija. Plućna hipertenzija se javlja kada se krvni tlak u plućnim arterijama postupno povećava, što uzrokuje oštećenje srca i može posljedično dovesti do srčanog zatajenja i smrti.

sažetak hipertenzija proizvodi se ne preporučuje za hipertenziju

Blokatori kalcijevih kanala su lijekovi koji mogu opustiti plućne arterije i smanjiti otpor i tlak u tim žilama, što može biti korisno pacijentima s plućnom hipertenzijom. Kako je provedeno istraživanje?

U ovom Cochrane sustavnom pregledu literature pretražena je literatura kako bi se pronašle randomizirane kontrolirane studije u kojima su blokatori kalcijevih kanala uspoređivani s placebom.

sažetak hipertenzija concor unos u hipertenziji

Ključni rezultati Pronađena je samo jedna studija. Studija nije objavljena u cijelosti, nego je prezentirana kao sažetak na konferenciji.

sažetak hipertenzija heartscore hipertenzija

Stoga su samo ograničeni podaci iz te studije bili dostupni za razmatranje. U studiji je ispitivana upotreba blokatora kalcijevih kanala za plućnu hipertenziju i nije pokazan nikakav pozitivan učinak blokatora kalcijevih kanala na pacijentov kapacitet vježbanja primarni ishod ovog sustavnog pregleda.

Potrebno je još istraživanja, i to randomiziranih kliničkih studija na tu temu.

sažetak hipertenzija od kojih se javlja u smrt hipertenzije

To je zato što dokazi iz nekoliko nerandomiziranih kontroliranih studija upućuju na moguće koristi, ali ne možemo biti sigurni u te rezultate bez randomiziranih kontroliranih studija.

Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Preveo: Adam Galkovski Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta prevođenja Cochrane sažetaka.

POVIŠENI KRVNI TLAK

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

Vidi