Hipertenzija vosak, berghuldra1.com | Oprez! Vosak iz ušiju otkriva ova 4 problema sa zdravljem

hipertenzija vosak

kada hipertenzija postaje hipotenzija

Uklanjanje cerumena iz vanjskog dijela uha vrlo je čest postupak koji provode liječnici. Tuljci za čišćenje ušiju su terapija koja podrazumijeva stavljanje šuplje svijeće napravljene od tuljca od tkanine umočene u vosak u vanjski slušni kanal.

sta kad je visok pritisak

Zatim se svijeća zapali i ostavi se da gori tijekom 15 minuta. Nakon što postupak završi u svijeći se nađe smeđa voskasta stvar za koju osobe koje propagiraju tu terapiju tvrde da se radi o mješavini cerumena i bakterijama Seely, Takvu terapiju provode alternativni terapeuti, nekad se nudi u salonima ljepote, a ljudi je mogu koristiti i kod kuće.

Obično se koristi za uklanjanje cerumena iz ušiju, iako je opisano da se koristi i kako bi se pokušala liječiti bol kod upale sinusa, infekcije sinusa, hipertenzija vosak, gripe, zvonjava u ušima, vrtoglavica pa čak i za osnaživanje mozga!

hipertenzija stupanj rizika 3 3 korak 4

Zagovaratelji tuljaka za čišćenje ušiju nude dvije glavne teorije kako radi hipertenzija vosak terapija. Prema drugoj teoriji u vrijeme terapije se ne izvlači vosak, ali terapija pomaže da se vosak otopi i da izađe vani tijekom nekoliko sljedećih dana.

Studija koja je testirala prvu teoriju Seely, stvaranjem umjetnog slušnog kanala i mjerenjem tlaka koji nastaje u slušnom kanalu korištenjem uređaja timpanometra pokazala je da se tijekom te terapije ne stvara nikakav hipertenzija vosak tlak.

Također je utvrđeno da se tijekom postupka na umjetnom bubnjiću stvorila naslaga praha.

Zujanje u desnom uhu Ovaj naslov smo odabrali budući da se najviše upita odnosilo na njega. Šum se može pojaviti u jednom ili oba uha. Najviše osoba se žali na šum u desnom uhu. Većina pacijenata bez obzira na šum čuje dobro. Šum u uhu se javlja povremeno, nakon buđenja većinom izostaje, ali se ponovno manifestira tijekom popodneva.

Kad je prah analiziran korištenjem plinske kromatografije i masene spektrometrije, utvrđeno je da sadrži brojne alkane koji se nalaze u voštanoj svijeći, ali ne i u cerumenu uha. Eksperiment proveden u Kanadi u kojem je ispitana druga teorija, mjerio je temperaturu zraka 10 mm od baze goruće svijeće.

terapija za pritisak

Najviša postignuta temperatura bila je 22 stupnja Celzijeva, što je znatno niže od temperature tijela. Maleni klinički pokus  potvrdio je rezultate tih istraživanja.

Kućanski poslovi produžuju život 1. Vosak je vodenkast i zelenkaste je boje Ako ste se oznojili, vodenkasto curenje iz uha vjerovatno je rezultat znoja koji je ušao u uho i pomiješao se s voskom. No ako se niste oznojili, a vosak je vodenkasti te zelenkaste ili tamno žute boje, to može upućivati na infekciju u uhu. Vosak ima jaki miris Može biti riječ o infekciji ili oštećenju srednjeg uha. To može uzrokovati brojne simptome koji liječnici nazivaju kronični otitis media.

Tuljci za uši stavljeni su u oba uha, polovica s cerumenom, polovica bez. Prije i poslije stavljanja tuljaka u uši napravljene su posebnim uređajem fotografije unutrašnjosti uha. Te fotografije su pokazale da se tuljcima ne uklanja nikakav vosak iz ušiju u kojima se nalazi stvrdnut vosak, i da je kao posljedica svijeća nastala naslaga voska u ušima koje su bile bez cerumena.

centralni venski tlak merjenje

Opisani su brojni slučajevi štetnih posljedica korištenja tuljaka za uši, uključujući opekline, začepljenje slušnog kanala, privremeni gubitak sluha, upalu vanjskog uha i bušenje bubnjića Seely, Opisan je i slučaj 4-godišnje djevojčice kojoj su stavljali tuljke za uši i koja je posljedično razvila upalu srednjeg uha. Zaključno, doima se da su tuljci za čišćenje ušiju popularna terapija koja se naveliko oglašava na način koji laicima može zvučati vrlo znanstveno.

Međutim, navodni mehanizam djelovanja tuljaka nije potvrđen, niti su dokazani pozitivni učinci te terapije, a opisane su značajne posljedice za zdravlje.

ravnina hipertenzije

Nema dokaza da su tuljci za čišćenje ušiju učinkoviti za bilo koji zdravstveni poremećaj. Urednički tim Dokazi u medicini.

Vidi