Hipertenzija profesija. Hipertenzija sve više bolest mlađih ljudi @ berghuldra1.com

HipertenzijaSestrinstvo KBCSM | Sestrinstvo KBCSM

Fizički naporan posao i hipertenzija imaju nepovoljan utjecaj na srce Prijašnja istraživanja pokazala su da obavljanje poslova koji zahtijevaju visoki tjelesni napor može povećati rizik od bolesti srca kod žena i muškaraca.

hipertenzija piramida visok tlak sta raditi

No, u novom istraživanju danski stručnjaci su odlučili ispitati kakvu ulogu u ovome ima visoki krvni tlak — još jedan rizični čimbenik kardiovaskularnih bolesti. U istraživanju je sudjelovalo Rezultati su pokazali da u usporedbi s onima s hipertenzija profesija krvnim tlakom koje su obavljale tjelesno hipertenzija profesija naporne poslove, ispitanice s visokim krvnim tlakom koje su obavljale vrlo naporne poslove, imale su gotovo 3 puta veći rizik od razvoja ishemijske bolesti srca.

Procijenjeno je da kombinacija visokog krvnog tlaka i zahtjevnog posla doprinosi javljanju 60 slučajeva ishemijske bolesti srca na svakih Navedena učestalost daleko je veća od one koja se mogla očekivati s obzirom na rezultate dosadašnjih istraživanja, stoga su autori zaključili da kombinacija visokog krvnog tlaka i zahtjevnog posla ima znatno veći nepovoljan učinak od samostalnog utjecaja ovih hipertenzije i alopecija čimbenika.

Izvor: European Journal of Preventive Cardiology.

švicarski lijek za hipertenziju je li moguće da nose dijete za hipertenziju

Vidi